روش های مختلف برای مهاجرت به آلمان
کد خبر: 419قبل از مهاجرت به آلمان این مقاله را بخوانید
اگر خواهان مهاجرت به آلمان هستید و می خواهید به سوال، برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم، پاسخ دهید، می بایست در ابتدای امر در مورد کشور آلمان اطلاعاتی به دست بیاورید و بهترین نقاط این کشور برای زندگی از نظر خودتان را پیدا کنید. پس از آن می بایست حتما با یک مشاور بهترین مسیر مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید. پس از آن می بایست اقدامات و شرایط مهاجرت به آلمان را مهیا نمایید. مراحل مهاجرت به آلمان برای هر مسیری متفاوت می باشد اما به طور کلی کلیه مسیرهای قانونی مهاجرت به آلمان یکسری گام های خاص دارند که کارشناسان .... میتوانند راهنماییهای لازم در این زمینه را به شما ارائه دهند.
برای مهاجرت به آلمان باید چه مراحلی را طی کنیم؟
برای مهاجرت به کشور آلمان، اقداماتی باید صورت پذیرد. اقداماتی که اداره مهاجرت این کشور با طرح آنها، درصدد می باشد تا افرادی را به کشور خود راه دهند که از فیلترهای موردنظرشان عبور کرده باشد. شرایط فرد علاقه مند به آلمان برای مهاجرت زمانی میسر خواهد شد که متقاضیان همه مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارند. برای آگاهی بیشتر مراحل مهاجرت به آلمان را در ادامه ذکر کرده ایم:
- ارائه درخواست
- تکمیل فرم های مربوطه
- انتخاب برنامه مهاجرتی
- اقدام برای اخذ ویزا
- پرداخت هزینه های جاری
- شرکت در مصاحبه سفارت
- آموزش زبان
- تکمیل و ارسال مدارک خواسته شده
کم کاری در انجام دادن هرکدام از مراحل بالا به منزله عدم موفقیت افراد در مهاجرت به آلمان خواهد بود چرا که اداره مهاجرت این کشور با دقت به بررسی همه عوامل و شرایط خواهد پرداخت و بعد از آن است تصمیم برای اعطای ویزا به شخصی خواهند گرفت.
روش های مختلف برای مهاجرت به آلمان
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و کارآفرینی
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق تولد
- پناهندگی
- مهاجرت از طریق دورههای زبان، دورههای آموزش فنی حرفهای مانند آوسبیلدونگ
مهاجرت تحصیلی به آلمان
آلمان کشوری صنعتی و ثروتمند میباشد، که امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان بینالملی فراهم کرده است. این کشور، همواره یکی از انتخابهای افرادی است که مایلند در اروپا تحصیلات خود را ادامه دهند. شایان ذکر است که، شرایط تحصیل رایگان در اتریش، نروژ و فرانسه نیز وجود دارد .مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل، یکی از بهترین وآسانترین راههای مهاجرت به این کشور است.
مهاجرت کاری به آلمان
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به آلمان، دریافت مجوز کاری برای استخدام در این کشور است. بازار کار و اقتصاد آلمان از ثبات بسیار خوبی برخوردار بوده، همچنین نرخ بیکاری در آن بسیار پایین است. برای دریافت ویزای کاری آلمان رقابت شدیدی جریان دارد، زیرا سیاستهای جدید مهاجرتی این کشور تنها به نیروی کار متخصص و ماهر مجوز کار اعطا کرده و متقاضیان باید تواناییها و مهارتهای شغلی قابل توجهی در رشته خود داشته باشند. با افزایش مهاجرت شهروندان کشورهای جهان سوم به آلمان، این کشور به عنوان سرزمین فرصتها برای آنها لقب گرفته است.
علاقهمندان به کار در آلمان میتوانند از طریق روشهای مختلفی چون ویزای جستجوی کار، ویزای کار و ویزای خوداشتغالی اقدام کنند. مدت زمان ویزای جستجوی کار 6 ماه بوده و متقاضیان در صورت پیدا کردن شغل مناسب در این بازه زمانی، میتوانند ویزای خود را تمدید کنند. روش دیگر مهاجرت کاری به آلمان از طریق دریافت جاب آفر است، افرادی که توانسته باشند از طریق کارفرمایی معتبر داخل آلمان پیشنهادی شغلی دریافت کنند، میتوانند برای ویزای کاری دو ساله این کشور اقدام کنند. افرادی که قرارداد کاری بیشتر از یکسال داشته و حقوق ماهیانه آنها نیز بیشتر از 4200 یورو باشد، میتوانند برای دریافت کارت آبی که بهترین نوع ویزای کاری در کشورهای اروپایی است، اقدام کنند. این نوع ویزا اعتباری 4 ساله داشته و قابل تمدید نیز میباشد. برای درخواست اقامت دائم آلمان، داشتن حداقل 5 سال سابقه کاری و برای درخواست تابعیت، حداقل 8 سال زندگی در این کشور الزامی است.
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و کارآفرینی
راجع به چهارمین قدرت اقتصادی دنیا و برترین قدرت اقتصادی اروپا حرف میزنیم؛ راجع به کشوری که دو شهرِ آن در بین ده شهر برتر اروپا برای راهاندازی استارتاپ هستند.
بازارهای تجاری متنوع، روابط اقتصادی گسترده، حمایتهای دولتی و شرایط مناسب برای رشد و سوددهی، باعث شده تا سرمایهگذاری یکی از بهترین روشهای مهاجرت به آلمان شود. کارآفرینی، استارتاپ و ثبت شرکت مهمترین روشها برای سرمایهگذاری در این کشور هستند.
با این روش، اقامت 3 و 5 ساله به شما داده میشود که معمولاً بعد از سال سوم به نوع دائم تبدیل میشود. مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان در این روش، داشتن یک بیزنسپلن قوی و سرمایۀ کافی است.
مهاجرت از طریق ازدواج
بسیاری از افراد برای مهاجرت به آلمان، از طریق ازدواج اقدام می نمایند. افرادی که قصد ازدواج با یک تبعه آلمانی را دارند، می توانند درخواست اخذ اقامت آلمان را دهند. این اقدام به چند صورت امکان پذیر است. اول اینکه از کشور مبدأ یعنی ایران اقدام شود. با ثبت ازدواج به صورت رسمی در کشور ایران می توانید درخواست الحاق به تبعه آلمانی را ارائه دهید. برای این منظور می بایست به سفارت آلمان در ایران مراجعه نمایید. این روش به اشخاص متقاضی مهاجرت به آلمان توصیه نمی شود. روش دوم این است که در کشور ثالث ازدواج خود را ثبت کنید. به این صورت که در کشورهایی که نیازی به ویزا ندارند مثل ترکیه، ازدواج خود را در سفارت کشور آلمان ثبت نمایید. این منطقی ترین روش ممکن است. روش سوم این است که شخص تبعه آلمان در کشور خود، درخواست الحاق همسر خود را اعلام نماید. با داشتن یک وکیل آلمانی می توان برای این روش که بهترین آن ها می باشد اقدام کرد. لازم به ذکر است که چند همسری در این کشور جرم تلقی می شود.
مهاجرت از طریق تولد
کشورآلمان از جمله کشورهایی است که در صورتی که یکی از والدین تابعیت این کشور را داشته باشند، نوزاد می تواند تابعیت آلمان را به دست آورد. شرط دیگر برای اخذ اقامت از طریق تولد فرزند در آلمان داشتن حداقل 8 سال اقامت قانونی در این کشور است. از این طریق کودک متولد شده می تواند اقامت آلمان را دریافت کند و حتی ویزای شینگن و اجازه سفر به کشورهای عضو شینگن را دارد.
مهاجرت از طریق دورههای زبان، دورههای آموزش فنی حرفهای مانند آوسبیلدونگ
افرادی که قصد تحصیل در المان را دارند یا می خواهند برای کار به این کشور مهاجرت کنند باید زبان المانی بلد باشند. با توجه به اینکه در چه رشته تحصیلی قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارید و باید زبان المانی را در سطح های مختلف یاد بگیرید. دوره زبان المانی در سطح ها و مهارت های مختلف برگزار می شود. هرچه کلاس ها کوچک تر باشند یادگیری بهتر صورت می گیرد. به طور تقریبی کلاس ها در قالب گروه های 10 نفره و توسط گویندگان بومی که دارای مدرک دانشگاهی هستند، برگزار می شود. دانشجویان که به دنبال پیشرفت تحصیلی و کاری هستند، می توانند در دوره هایی شرکت کنند که این امکان را برای آن ها فراهم می کند. آزمون های TestDAF(آزمون المانی به عنوان یک ازمون زبان خارجی)، آزمون DSD (دیپلم زبان آلمانی) و GDS (دیپلم زبان المانی در موسسه گوته) از بهترین و معتبرترین دوره های زبان در المان هستند.
مراحل و روشهای مختلفی که برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت. اما اگر شما متقاضی مهاجرت به آلمان هستید، بد نیست که مزایا و معایب مهاجرت به این کشور پرطرفدار را هم بدانید.
معایب مهاجرت به آلمان
مهاجرت به هر کشوری در کنار مزایای فراوان میتواند معایبی نیز داشته باشد. بهعلاوه گاهی برخی مزیتها میتواند یک مانع یا مشکل برای فرد متقاضی محسوب شود.
زبان آلمانی
شاید بتوان یکی از بزرگترین سختیهای مهاجرت به آلمان را زبان این کشور دانست. این زبان به یکی از دشوارترین زبانهای زنده دنیا معروف است. در صورتی که متقاضی قصد مهاجرت تحصیلی با کورسهای انگلیسی را داشته باشد باز هم باید به سطح متوسطی از این زبان تسلط یابد.
در میان اخبار
زبان رسمی این کشور آلمانی است و مردم آن حتی در صورت تسلط به زبان انگلیسی به ندرت از آن استفاده میکنند. اشخاصی که به این کشور مهاجرت میکنند در صورت عدم تسلط به زبان آلمانی دچار مشکلات فراوانی حتی در ارتباطات روزمره میشوند.
میزان مالیات بالا
از دیگر بدیهای مهاجرت به آلمان میتوان به سطح بالای مالیات اشاره کرد. بخش زیادی از این مالیات صرف هزینههای درمان و آموزش میشود. گاهی میزان آن به ۴۰ درصد نیز میرسد. این مالیات از محل درآمد هر شخص کسر میشود. شاید بتوان گفت به همین دلیل بسیاری از افراد که رؤیای ثروتمند شدن را در سر میپرورانند این کشور را بهعنوان مقصد اول انتخاب نمیکنند.
شوخطبعی کم
از دیگر مواردی که بهعنوان معایب مهاجرت به آلمان وجود دارد، رفتار نسبتاً جدی آلمانیها است. اغلب افراد آلمانی شوخطبعی کمی نسبت به مهاجرین خارجی دارند. این میتواند برای کسانی که با فرهنگی متفاوت زندگی کردهاند از جمله ایرانیها، دشواریهایی را به همراه داشته باشد. البته در صورتی که مهاجرین موفق به برقراری ارتباطی دوستانه با آلمانیها شوند میتوانند شرایط مطلوبتری را تجربه کنند.
یکشنبههای تعطیل
از معایب مهاجرت به آلمان میتوان به یکشنبههای تعطیل اشاره کرد. در روزهای یکشنبه تمامی مغازهها و فروشگاههای این کشور تعطیل است. به طوری که اکثر ساکنین این کشور در صورت نیاز به مواد خوراکی در روزهای قبل از یکشنبه اقدام به خرید برای اقلام و مواد غذایی موردنیاز خود میکنند. شاید بتوان به یکشنبههای این کشور عنوان شهر ارواح را داد
زمان محدود خرید کردن
به غیر از تعطیلی روزهای یکشنبه ساعت کاری مغازهها حدود ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر است. شاید در نگاه اول مطلوب به نظر برسد اما باید گفت بخش اعظمی از این ساعات با ساعت کاری افراد همپوشانی دارد و در نتیجه به طور کلی با ساعت خرید محدودتری در این کشور روبرو هستیم.
در نتیجه لازم است برای کوچکترین کارها همچون خرید کردن برنامهریزی داشت. اگر شما جزو افرادی هستید که کمتر با برنامهریزی سروکار دارید یا عادت به خرید روزانه در روزهای تعطیل دارید، این موضوع میتواند برای شما یکی از معایب مهاجرت به آلمان باشد.
آبوهوای سرد و بارانی
با وجود زیباییهای بصری بسیار در این کشور حدود ۳۶ درصد مهاجران از آبوهوای این کشور ناراضی بودهاند. درواقع میتوان گفت یکی از معایب مهاجرت به آلمان نوع آبوهوای این کشور است. تنها در زمانی میتوان از آبوهوای این کشور رضایت داشت که عاشق آبوهوای بارانی، سرد، همراه با تاریکیهای طولانیمدت بود.
در زمستان خورشید به طور حدودی ساعت ۴ غروب میکند. مردم این کشور اغلب سال شاهد برف و باران هستند. حتی در تابستان نیز دمای هوا به ندرت به بالای ۳۰ درجه میرسد. این میتواند برای مهاجرین کشورهای گرمسیر که اغلب روزهای آفتابی را تجربه کردهاند دشوار باشد.
- نبود غذاهای متنوع برای افرادی که گیاه خوار هستند
- تعطیلی یکسره در آخر هفته
- وجود رقابت شدید کاری
- نبود بیمه سلامت قوی
- بروکراسی فراوان
- انتقال سرمایه به سختی صورت می پذیرد
- نسبت طول دوره های تحصیلی با کشورهای انگلیسی زبان با توجه به زبان تدریس زیادتر است
- دوری طولانی از خانواده
- سختی در ارتباط با مردم آلمان
این موارد برخی از معایبی است که مهاجرت به آلمان برای مهاجرین داشته، در ادامه لازم است که مزایای مهاجرت به این کشور را هم بدانید.
مزایای مهاجرت به آلمان ؟
- تحصیل رایگان
- سیستم آموزشی باکیفیت و به روز
- اقتصاد پیشرفته
- آزادی تفکر و بیان
- انعطاف در پذیرش مهاجر
- نیازمند به نیروی کار
- دریافتی بالای نیروی کار
- امنیت اجتماعی
- رفاه اجتماعی
- دارای خدمات درمانی و بهداشتی مناسب
- پیشرو در رعایت قوانین و مقررات
- هزینه های زندگی در این کشور معقول است
- پایین بودن آمار جرم و جنایت
- امنیت شغلی
- دسترسی راحت به دیگر کشورهای اروپایی
- وجود تفریحات متنوع
در ویدئو زیر معایب و مهاجرت به آلمان را از دید یک مهاجر ایرانی بدانید تا تصمیم قطعی خود را بگیرید:
https://www.youtube.com/watch?v=7ofkv2JzXwI
شرایط سنی مهاجرت به آلمان
آلمان نیز از جمله کشور هایی است که در هر سنی می توان به مهاجرت کرد. حال ممکن است هدف فرد برای تغییر سبک زندگی به گونه ای متفاوت باشد. برخی در جست و جوی راهی آسان برای تحصیل در آلمان هستند و عده ای دیگر قصد وارد شدن به بازار کار را دارند. از این جهت سوالی که ذهن آن ها را مشغول می کند، این است که با چه شرط سنی می توان به آلمان مهاجرت کرد؟
اینکه فردی قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد را داشته باشد نیز با توجه به شرط سنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. چرا که در صورت فراهم نبودن شرایط سنی، هیچ یک از موارد مربوط به اخذ ویزای آلمان امکان پذیر نخواهد شد.
به عنوان مثال اگر فردی قصد تحصیل در مقطع کارشناسی یا همان لیسانس را داشته باشد، تنها می تواند با داشتن 21 سال برای اخذ ویزا اقدام کند. به این صورت که بایستی مقاطع قبلی نظیر راهنمایی و دبیرستان را قبل از 20 سالگی طی کرده باشد. لازم به ذکر است که کلیه دروس در این مقطع به زبان آلمانی تدریس می شود، از جهت اخذ مدرک این زبان، بالاتر از سطح B1 الزامی می باشد.
مقطع بعدی، فوق لیسانس یا همان کارشناسی ارشد خواهد بود که بازه سنی خاصی را مشخص نمی کند. البته مانند همه کشور ها برخی از دانشگاه ها هستند که با شرایط خاص سنی دانشجو را پذیرش می کنند و آن سن زیر 30 اعلام شده است. در این مقطع دورس به زبان آلمانی یا انگلیسی تدریس می شود و همین امر موجب شده تا دریافت مدرک B1 زبان آلمانی یا نمره آیلتس زبان انگلیسی بالای 6 و نیم، به مرحله ای ضروری بدل گردد.
شرایط اخذ تابعیت آلمان
گام آخر در مسیر مهاجرت به آلمان اخذ تابعیت این کشور می باشد. روشی برای اخذ تابعیت آلمان در زمانی کوتاه وجود ندارد. در تمامی روش ها فرد باید مدت زمان مشخصی را در کشور آلمان اقامت کند و سپس اقامت دائم آلمان را اخذ نماید تا بتواند برای تابعیت آلمان درخواست کند. افرادی که همسر آلمانی دارند می توانند پس از 3 سال زندگی در آلمان جهت اخذ تابعیت درخواست نمایند. برای افراد دیگر در حالت عمومی شخص باید حداقل به مدت 5 سال در کشور آلمان به کار بپردازند و مالیات پرداخت کند تا بتواند اقامت دائم آلمان را دریافت کند. پس از اخذ اقامت دائم نیز شخص پس از گذشت 3 سال دیگر می تواند برای اخذ تابعیت و پاسپورت آلمانی اقدام کند. برای تحقق این امر شخص باید نشان دهد که با جامعه آلمان ادغام شده است و با فرهنگ، تاریخ و زبان این کشور آشنایی کامل دارد.
در صورت هرگونه سوال و راهنمایی در مورد مهاجرت به آلمان با کارشناسان متخصص ما در ارتباط باشید.