مهاجرت مهندسان به آلمان
کد خبر: 535مهاجرت کاری مهندسین به آلمان
مهندسی از جمله مشاغلی هست که در هرشاخه ایی سالانه تعداد بسیار زیادی مهاجرت درآن ثبت میشود.
امروزه کشور آلمان یکی از 5 کشور پرطرفدار در جهان در زمینه مهاجرت به شمار می آید؛ این موضوع از عواملی همچون اقتصاد پویا و فعال، سیستم آموزشی قوی و فرصت های شغلی موجود نشأت گرفته که باعث می شود افراد از سرتاسر جهان شانس مناسبی برای مهاجرت به کشور آلمان داشته باشند.
زمینه های مهاجرتی تحصیلی و کاری با شرایط مناسب، سبب شده است تا بالاترین متقاضی را در بین انواع ورود مهاجران به خود اختصاص دهند. کمبود نیروی کار و بالا رفتن میانگین سنی کشور آلمان باعث شده است که کمپانی های آلمانی سالانه نیروی کار بسیاری را به استخدام خود در بیاورند. لازم به ذکر است که تا سال 2020، کارفرمایان آلمانی ابتدا به دنبال نیروی کار در آلمان، سپس اتحادیه اروپا و در آخر خارج از اتحادیه اروپا بودند؛ اما از سال 2020 با تغییر قوانین، این محدودیت ها حذف شد و زمینه ورود نیروهای کار از خارج از اتحادیه اروپا تسهیل گشت. شهروندان ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با ارائه مدارک لازم قادر به فعالیت در کشور آلمان می باشند.
مراحل مهاجرت کاری به آلمان
برای ترغیب افراد خواهان مهاجرت به اقدام، مسئولین سیاست های خارجی کشور آلمان، الزامات و شرایط اعلام شده را آسان کرده تا افراد بیشتری جواز ورود به خاک آلمان را کسب کنند. به همین دلیل، یکی از زمینه های پرطرفدار در امر مهاجرت، مهاجرت کاری می باشد که خلاصه ای از اقدامات لازم برای انجام این کار را در ادامه با هم بررسی می کنیم:
آماده سازی و ارائه رزومه و مدارک لازم جهت شروع به کار
یافتن چند فرصت شغلی متناسب با رزومه شخص متقاضی در کمپانی های آلمانی معتبر (دارای قابلیت استعلام و تأیید از سفارت آلمان)
مصاحبه مدیر شرکت مربوطه با شخص متقاضی به صورت آنلاین
مرحله اخذ ویزا
عزیمت به آلمان و عقد قرارداد نهایی با کمپانی مورد نظر
در ادامه، کارفرما و کارمند برای اخذ اقامت و ویزای کشور آلمان باید موارد زیر را به مقامات ثابت کنند :
نیروی کار در کشور آلمان و اتحادیه اروپا وجود نداشته و برای تأمین نیروی کار نیاز به متقاضیان بین المللی دارند.
کارفرما موظف است که شرایط مشابه و برابری را برای کارمند خارجی از نظر درآمد و محیط کار با کارمندان آلمانی مهیا کند.
کارمند تمام شرایط کار اعم از رزومه تحصیلی و تجربه کاری را دارا باشد.
کمپانی استخدام کننده فرد متقاضی موظف است که تمامی مدارک و تأییدیه های مورد نیاز کشور آلمان را داشته باشد.
واضح است که شخص شاغل در کشور آلمان تا زمانی که از مدت ویزای او باقی مانده، اجازه اشتغال و حضور در آلمان را دارد. به عنوان یک کارمند، اگر کارفرما راغب به ادامه همکاری با شما داشته باشد (حتی پس از اتمام مدت قرارداد)، شما می توانید برای تمدید دوباره ویزا و حتی اقامت دائم آلمان اقدام بفرمایید.
الزامات مهاجرت کاری به آلمان
اگرچه راه های بسیاری برای مهاجرت به آلمان وجود دارد و هرکدام الزامات و شرایط خاص خود را دارند، باز هم بسیاری از این شرایط مشابه می باشند. برای واجد شرایط بودن مهاجرت به آلمان، شما باید معیار ها و شرایط زیر را رعایت کنید :
مدرکی دال بر وجود رابطه کاری
یکی از مدارکی که در وهله اول برای مهاجرت کاری افراد متقاضی نیاز است، قرارداد کار با کمپانی مورد نظر می باشد که سفارت آلمان جهت صدور ویزا بر آن ضرورت می بیند که این قرارداد باید شامل اطلاعاتی همچون زمان شروع و مدت زمان رابطه کاری، حقوق ناخالص، شرح فعالیت، امضاء کارفرما و متقاضی، شماره ثبت شرکت و اطلاعات تماس کارفرما باشد.
همان طور که در بالا ذکر شد، یافتن کارفرما و تنظیم قرارداد جزو حیطه تخصصی و وظایف موسسه دانش گستران نادیا می باشد که در اختیار فرد متقاضی و سفارت آلمان جهت اخذ ویزا قرار می دهد.
در میان اخبار
تمکن مالی
هر اقدامی به منظور مهاجرت، نیازمند یک توانایی مالی مشخصی دارد که باید توسط شخص ثبت و رسمی شود که قادر به تأمین مالی خود در کشور آلمان می باشد. حتی اگر شما اقدام به مهاجرت کاری کرده باشید و در کشور آلمان مشغول به کار باشید، تا زمانی که حقوق خود را دریافت نکرده باشید (مدت کوتاه تقریبا یک ماهه)، باید توانایی تأمین مخارج خود را داشته باشید.
بیمه سلامت
شما بدون داشتن یک بیمه سلامتی معتبر قادر به اقدام مهاجرت به کشور آلمان نخواهید بود. از آنجا که شما نمی دانید مقامات کشور آلمان بیمه های خارجی را می پذیرند یا خیر، پیشنهاد می شود که از بیمه سلامت آلمان استفاده کنید. ما در موسسه دانش گستران نادیا در ایران برای متقاضیان مهاجرت به آلمان، بیمه ای کامل و معتبر در کشور آلمان تهیه کرده و این مشکل را برآورده خواهیم کرد.
زبان آلمانی
برای زندگی کردن در کشور آلمان، شما نیاز به علم و تسلط کافی بر زبان آلمانی خواهید داشت. چارچوب مشخص زبان آلمانی در سه سطح A، B و C ارائه می شود که هر کدام از سطوح به دو بخش تقسیم می شوند. این تقسیم بندی به صورت A1/A2 یا پایه، B1/B2 یا ماهر و C1/C2 یا پیشرفته می باشد. شما برای مهاجرت کاری به آلمان در رشته های مهندسی مکانیک، برق و معماری نیاز به دانستن زبان آلمانی در سطح B1 و در رشته هایی نظیر کامپیوتر، برنامه نویسی و IT نیاز به سطح A2 (در مواردی انگلیسی) و در مورد رشته های پزشکی و پرستاری نیاز به سطح زبان B2 خواهید داشت. لازم به ذکر است که در زمینه مهاجرت کاری شما به هیچ مدرک زبان معتبر نیاز نداشته و صرف تسلط بر زبان آلمانی یا انگلیسی به منظور اشتغال و زندگی شخصی کافی می باشد.
برای افرادی که در حال حاضر دانش و تسلط کافی بر زبان آلمانی ندارند، طول زمانی این پروسه تا یافتن فرصت شغلی و موعد مصاحبه، فرصتی بسیار مناسب و کافی برای تقویت زبان به حساب می آید.
اخذ ویزای آلمان
شهروندان کشورهای اعلام شده از سوی جمهوری فدرال آلمان از جمله ایران نیاز به درخواست و اخذ ویزای آلمان را قبل از ورود به این کشور دارند. آن گروه از کشورهایی که نیاز به اخذ ویزا ندارند، می توانند پس از ورود، جهت اقامت دائم آلمان اقدام کنند.
ویزای کشور آلمان به انواع: توریستی (Tourist/Visitor)، تجاری (Business)، تحصیلی (Visas to Study in Germany)، جستجوی کار (Job Seeker)، کاری (Employment)، تحقیقاتی (Guest Scientist) و کارآموزی (Training/Intership) گروه بندی می شوند.
در مورد متقاضیان به مهاجرت کاری به آلمان باید عنوان کرد که نیاز به گروه ویزای کاری (Employment) دارند که در ابتدا یک ویزای موقت دریافت می کنند؛ در ادامه پس از نهایی شدن قرارداد با کمپانی مربوط و مشخص شدن محل اقامت، ویزایشان در دفتر مهاجرت منطقه تمدید می شود.
مزیت و ویژگی خاص کشور آلمان در اینجاست که افراد خارجی شاغل در آلمان پس از 2 سال کار، می توانند برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند.
مشاغل مورد نیاز در آلمان
دولت آلمان هرساله برای جذب نیروهای کاری متخصص و ماهر در زمینه های مختلف، لیستی از مشاغل موردنیاز این کشور را اعلام می کند؛ از این رو متقاضیان کار در آلمان می توانند از شانس خود برای ورود به کشور آلمان باخبر شوند. در ادامه محبوب ترین مشاغل موجود در آخرین لیست اعلامی از سوی دولت آلمان را بررسی می کنیم:
مهندس نرم افزار و برنامه نویس
مهندس IT و شبکه
مهندس برق
مهندس مکانیک
مکاترونیک و الکترونیک
آرشیتکت و طراح
پزشک
دندانپزشک
پرستار منزل
جمع بندی
همان طور که بررسی شد، امروزه کشور آلمان به واسطه بالارفتن میانگین سنی نیروی کار متخصص، نیاز شدیدی به نیروی کار خارجی در زمینه های مختلف دارد. از این رو شرایط ورود مهاجران به سیستم اقتصادی کشور آلمان هموارتر شده و متقاضیان به این امر می توانند با داشتن مدارک لازم این پروسه را طی نمایند. از جمله الزامات این راه می توان به دریافت یک قرارداد کاری معتبر از کارفرمایان آلمانی، دانش زبان آلمان در سطح کافی و اخذ ویزای کشور آلمان اشاره کرد. متقاضیان این راه با جمع آوری مدارک و مستندات لازم و با مشاوره با یک موسسه مهاجرتی معتبر می توانند تصمیم خود را به عمل برسانند.